Uygun fiyatlı hasta yatakları

Hasta yataklarıyla ilgili merak edilen sorular arasında hasta yatağı fiyatlarının ne kadardan başladığıdır. Hasta yatağının fiyatları yatağın modeline ve özelliklerine göre değişkendir. Hasta karyolasının fiyatını hastanızın ne tür hasta olduğunu belirterek öğrenmeniz mümkündür. Özellikle bakım evleri, hastane ve evlerde kullanılan bu yataklar, ergonomik yapıya sahiptir. Ayrı zamanda insan sağlığına fayda sağladığı ve iyileşmede oldukça önemli bir araçtır.

Birçok nedenden dolayı yatağa bağlı yaşamını sürdüren hastaların rahat edilmesi ve güzel bakılması gerekir. Bakım evlerinde, hastane ve evlerde hasta yatağı oldukça yaygın kullanılıyor. Kullanılan hasta yatakları hastanın yaşamının sürdürebilmesi için oldukça önemlidir. Hasta yatağının bakımı periyodik olarak yapılmalıdır. Özellikle motorunun düzenli çalışması hasta karyolasının daha işlevsel olarak çalışmasını sağlar.

Hasta Yatağı Neye Denir?

Yaşlılık ve herhangi bir nedenden dolayı yatağa bağlı olarak yaşayan insanlar hasta yatakları kullanır. Özellikle hastaların gün içerisinde ki bakımlarının güzel şekilde sağlanmasında önemli rol oynar. Hasta yatağı geçmiş yıllardan günümüzde kadar geliştirilmiş özelliklerde kullanılıyor. Hasta karyolası adı altında kullanılan hasta yatakları evlerde oldukça yaygın şekilde kullanılmaya başlandı.

Yatağa bağlı yaşayan hastalarda çeşitli hastalıklar, ameliyatlar, yatalak, yaşlılık ve çeşitli kırıklar olabilir. Bu gibi durumlarda kalıcı çözümün bulunması önemlidir. Uzmanlar bu gibi durumlarda hasta yataklarının kullanılması gerektiğini belirtiyor. Hastanın yaşamını refah düzeyinde yaşaması oldukça önemlidir. Hasta yatağı farklı özellikleri sayesinde hastanın yaşam standartlarını üst seviyede tutuyor.

Hasta Yatağı Neden Tercih Edilir?

Hasta yatağının birçok nedenden dolayı tercih edilme sebebi bulunur. Hastanın konforlu bir hayat yaşaması ilk tercih sebebidir. Konforlu bir havalı yatakta uyuması hastanın sırt bölgesinde oluşacak yaraları engellemiş olur. En önemlisi de havalı yatak olması hastanın sırt bölümünde olan yaralarında geçmesini sağlar. Hasta karyolası sayesinde hasta kendini iyi hisseder. Hasta yatağına da daimi olarak ihtiyaç duyulur.

Ergonomik tasarım sayesinde hasta karyolasında hasta bakımı kolay sağlanıyor. Hastanın iyileşme oranı hasta karyolası sayesinde oldukça fazladır. Hastanın konforundan yanı sıra hastanın gündelik ihtiyaçları bu yataklar sayesinde karşılanıyor. Yemek yemesi, tuvalet ve banyo ihtiyacı hasta karyolası sayesinde kolay yapılıyor.

Hasta Yatağının Sağladığı Avantajlar

Hastaların iyileşme süreci boyunca dikkatli şekilde bakımının yapılması gerekir. Bunun için hasta yatağı kullanımı oldukça faydalıdır. Uzmanlar hastaların hasta karyolası kullanımı sırasında kendilerini daha huzurlu, mutlu ve konforlu yaşam alanlarının olduğunu söylüyor. Hasta karyolalarının sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Hastanın iyileşme süreci hızlanır.
  • Konforlu bir yaşam alanı sağlanmış olur.
  • Hasta bakıcısı hastaya daha kolay bakar.
  • Sırt bölgesinde yara oluşması ortadan kalkar. Olan yaralar da iyileşir.

Günlük, aylık ve yıllık olarak kiralama seçeneğinin bulunması maliyet açısından önem taşır.

Hasta Yatağı Modelleri

Hasta yatakları ile ilgili bilinmesi gereken önemli detayların başında, hasta yataklarının çeşidinin oldukça fazla olmasının bilinmesidir. Hasta yatağı modelleri hastanın durumuna göre belirlenir. Hasta yatağı satın aldığınız zaman ya da kiralama yaptığınız zaman modellerinin iyi bilinmesi gerekir. Felçli hasta için kullanılan hasta yatağı, geçici hastalığı bulunan hasta için farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenden dolayı hastanın durumuna göre hasta yatağının modelinin seçilmesi önemlidir. Hasta karyolası modelleri şu şekildedir.

  • Manuel hasta karyolası
  • 1 motorlu hasta karyolası
  • 2 motorlu hasta karyolası
  • 3 motorlu hasta karyolası
  • 4 motorlu hasta karyolası

Olmak üzere modelleri bulunur. Bu modeller hastanın yapısına göre tercih edilir.

Hasta yatağı modelleri

Hasta yatağı modelleri

Hasta Yatağının Önemi

Hasta yatakları birçok hasta için önemli yere sahiptir. Özellikle hastanın konforlu ve rahat bir şekilde yaşamını sürdürmesinde son derece önem taşır. Hastanın sağlık sorunlarından ötürü yaşadığı sorunlar hareket kabiliyetinin düşmesine neden olabilir. Hatta yaşlılık döneminde bu oldukça fazla görülür. Hasta karyolası hastaya bakan bakıcı içinde kolaylık sağladığından dolayı önemlidir.

Firmamız hasta karyolasını almadan önce sizlere gerekli bilgiyi sağlıyor. Hastanızın türüne göre gerek hasta yataklarının özellikleri gerek nasıl kullanılması gerektiğinin bilgisini sizlere veriyor. Hasta yatakları hastalar için son derece önemli bir araçtır. Yapılan araştırmaya göre hasta karyolası kullanıp, yaşamını sürdüren hastaların sayısında hızlı iyileşme meydana geldiği belirlendi.

Hasta Yataklarının Teknik Özellikleri

Hasta yatakları hastalık derecesine göre ve farklı hasta gruplarına özel olarak üretiliyor. Hasta yataklarıyla ilgili bilinmesi gereken önemli husus her yatağın fonksiyonları aynı olmadığıdır. Genel olarak hasta yataklarının özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Motor sayısına göre gücü değişir
  • Motor sayısı 1, 2, 3 ve 4 motor olarak birbirinden farklı özelliktedir
  • Hasta türüne göre hasta karyolasının baş, ayak ve gövde kısmı belirli seviyede indirilir, kaldırılabilir
  • Hastanın devamlı olarak bağlı kalması gereken durumlarda özel bir cihaz bulunur. Bu cihaz için özel bir bölme bulunur
  • Serum kullanan hastalar için serum takılacak aparatı yüksekte bulunur
  • Ortopedik olarak yatak hava ile doludur

Ağır hastalar için tuvalet lazımlığı bulunur. Tekerlekleri sayesinde istenilen yere kolayca götürülür. Frenleme sistemi ile sabitlenir

Kiralık Hasta Yatakları

Hasta yatakları farklı özelliklere sahip olduğundan fiyat aralığı değişmektedir. Özellikle kapsamlı özellikte ki hasta karyolası fiyatları normal hasta yatağına göre biraz pahalıdır. İhtiyaç doğrultusunda firmamızda hasta yatağını kiralamak mümkündür. Hasta yatakları günlük, aylık ve yıllık olarak kiralanır. İhtiyaç doğrultusunda kiralanan hasta yatakları müşteri için oldukça avantaj sağlayan bir durumdur. Bazı durumlarda hastanın genel durumunun ne olacağı belli olmayabilir. Hastanın durumunun belirsizlik içinde olması halinde hasta yatağı kiralama avantaj sağlayan bir durumdur. Uzun yıllar hizmet veren firmamız hasta yataklarını fonksiyonlu şekilde piyasaya sürüyor. En önemlisi de avantaj sağlayan fiyatlar çerçevesinde hastalara ulaşmasını sağlıyor.

Kiralık Hasta Yatakları

Kiralık Hasta Yatakları

Tedavi Gören Hastaya Ne Gibi Avantaj Sağlar?

Hastanın genel durumuna göre farklı özellikleri bulunan hasta yatakları hareketli sistemi bulunur. Dört tekerleği sayesinde istenilen yere kolayca götürülen hasta karyolası bakım evi, hastane ev yaşam alanlarında kullanılır. Hastanın ağırlık derecesine göre 1, 2, 3 ve 4 motor sistemi bulunan hasta yatakları bulunur. Motorlu sistemli hasta yataklarının baş, ayak ve gövde kısmı faaliyet gösterir. En önemlisi tedavi süresinin başladığı andan itibaren hızlı fonksiyonları sayesinde oturma pozisyonu ayarlanır. Bu sayede yemek yeme ve ilaç süresi kaçırılmamış olur.

Hasta Yatağının Kullanımı

Hasta yatağı ilk olarak hastanelerde kullanılıyordu. Daha sonra gelişen teknoloji sayesinde bakım evlerinde ve evlerde kullanıldı. En önemlisi de evlerde karyola olarak kullanılan hasta yatakları hastanın psikolojik olarak rahatlamasını sağlıyor. Çünkü hastanede ilaç kokusundan hasta psikolojik olarak etkilenir. Buda hastanın iyileşme süresinin uzamasına sebep olur. Kapsamlı özelliklere sahip hasta yatakları ülkemizde oldukça yaygın kullanılıyor.

Hasta yataklarının kullanılması oldukça kolaydır. Bulunduğunuz yere kurulan hasta karyolası istenilen yere kolaylıkla götürülebilir. Tekerlekleri sayesinde frenleme mandalı kullanılarak yatak sabitlenir. Hem hasta açısından hem de hasta bakıcısı açısından hasta karyolası kullanılması önemlidir. Hasta karyolası sayesinde hasta daha konforlu şekilde tedavi görerek, dinlenir. Firmamız ile iletişime geçmeniz durumunda sizlere daha kapsamlı bilgi aktarımı verilir. Hasta karyolanızı hastanızın durumuna göre farklı modellerde almanız önerilir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir