Emek Hasta Yatakları

Hasta yatağı isminden de anlaşıldığı üzere hastaların tedavi sürecinde normal yatak değil de hasta yataklarında tedavilerine destek olmak adına tercih edilir. Kısa ya da uzun süreli yatağa bağımlı olan hastaların sürekli yatar pozisyonda olduğu için temas olduğu yerler de yaralar ve ağrılarla karşılaşıyorlar. Bunun önüne geçmek adına hastalar için üretilen bu hasta yatağı son dönemler de daha çok artış gösteriyor.

Bu hasta yataklarının birden fazla çeşitleri mevcuttur. Hasta yatağı hem rahatlık hem de güvenlik açısından şüphesiz tavsiye ediliyor. Basınçlı olduğu için yatakta yatan hastaların daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Bu yatak hem evler de hem de hastaneler de vardır. Hastane de tedavisi bitmiş olsa da evde tedavileri sürecek olan hastaların normal yatak da değil de kendileri için üretilmiş olan bu hasta yataklarını tercih etmeleri gerekir.

Kaliteli Hasta Yatakları ile Hastalar Daha Rahat

Tedavi sürecinde destek olan bu hasta yatağı, her bütçeye uygun olacak şekilde çeşitlilik göstermektedir. Tedavisi uzun ve ömür boyu sürecek hastaların bu hasta yataklarını satın almaları daha avantajlı olacaktır.

Fakat tedavisi daha az sürecek yani 6 ay gibi bir zaman diliminde ise hasta yatağı kiralama yaparak bu hasta yatağına sahip olabilirsiniz. Her hastaya uygun olacak şekilde üretilen bu hasta yatağı fiyatları gayet uygundur. Bu kiralama ile indirim de bulundurmakla beraber bütçeye uygun şekilde alabilirsiniz.

Kısaca bahsetmek gerekirse insan vücudun da oluşabilecek herhangi bir yara ya da ağrıları engellemekle beraber hastaların rahat ve güvenli bir tedavi geçirmek için üretilmiştir. Bu yatağın en önemli özelliklerinden olan terletmeme yapmaması ve masaj yapıyor etkisi bırakmasıdır. Hastanın rahat bir tedavi süreci geçirmesi için devletin farklı olarak uygulamaları mevcuttur.

Kaliteli hasta yatağı çeşitleri

Kaliteli hasta yatağı çeşitleri

Kaliteli Hasta Yatakları Çeşitleri Nelerdir?

İki motorlu hasta karyolası, baş ve ayak kısımlarını hareket ettirebilen en çok tercih edilen yatak türüdür. Üç motorlu hasta yatağı, baş ve ayak hareketi özelliği gibi asansör özelliği de mevcuttur. İstenildiği gibi yukarı ve aşağı hareket de edilme özelliği var. Bu özellikle birlikte hasta başka bir yere geçişinde kolaylık sağlıyor. Dört motorlu hasta yatağı, daha çok yoğun bakımlarda olan bir yatak çeşididir.

Havalı yatak çeşitleri birden fazla seçenekleri bulunuyor. Baklava desenli havalı yatak, adından da anlaşıldığı gibi desenleri baklava şekillerinden oluşuyor. İnce bir yapılı bir hasta yatağı çeşididir. Yatıldığı bölgeye oksijen dağıtan bu özel yatak,  genellikle kısa süreli kullanımlar için tercih ediliyor. Hastaya minimum fayda sağlamaktadır. Hasta yatakları fiyatları ile bu ürünleri her zaman temin etmek mümkündür.

Boru Tipi Yatak Modelleri

Boru tipi yatak ise adından da anlaşıldığı üzere birbirine paralel olarak dizilmiş boruyu andıran görünümü ile bir diğer modellerden birisidir. Kişinin kilosuna göre ayarlama yapılan bu yatak en fazla olarak 100 ve 120 kiloya kadar taşıyabilir. Yatağa üfleyerek, yatağın ve çarşafın kuru olmasına fayda gösterir. Baklava desenli olan yatağa göre daha kullanışlı ve hastaya daha fazla fayda sağlamaktadır.

Bu yatağın eni  7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 cm’e kadar mevcuttur. Pozisyona göre havalı yatak, hastanın istenilen pozisyona göre sağa ya da sola dönmede  kolaylık sağlıyor. Fiziksel olarak rahat hareket edemeyen hastalar için kolaylık sağlamakla birlikte onların yanında olan refakatçiler için de zorluk çıkarmadan kullanılıp istenilen pozisyona gelmektedir. Genellikle tavsiye edilenler arasındadır.

Hasta Yataklarının Özellikleri Nelerdir?

Hastanın kilosuna göre istenilen seviye de ayarlanan bir özel yatak modelidir. Sessiz bir şekilde çalışma sistemi ile rahatlık sağlamaktadır. Kullanım süresi boyunca basınç bölgesinde etkisini göstermektedir. Ağrıların ve yaraların engellenmesinde kullanılır. İstenilen bölgeyi yukarı ya da aşağı doğru kaldırıp indirebilir, öne ya da arkaya harekât edebilir. Sadece baş ve ayak kısmı hareket eden hasta karyolası en çok tercih edilenlerden biridir. Hastaları düşmelerden korur. Uzun süre kullanma imkânı vardır. Başlıca maddeler halinde bakılırsa:

  • Hastanın kilosuna göre istenilen seviye de ayarlanan bir özel yatak modelidir.
  • Sessiz bir şekilde çalışma sistemi ile rahatsızlık vermiyor.
  • Kullanım süresi boyunca basınç bölgesinde etkisini göstermektedir.
  • Ağrıların ve yaraların engellenmesinde kullanılır. Oluşan yaraların tedavisinde kolaylık sağlayarak bu yaraları en aza indirerek yok etmektedir.
  • Sürekli kendini havalandırıyor. Bu sayede yüzeylerin kuru kalmasını sağlıyor. Terlemeyi engelliyor.
  • Hastanın kilo durumuna göre ayarlanır. 200 kg kadar taşınabilir kapasitesi mevcuttur.
  • Üst seviye kaliteli malzemelerden oluşuyor (Demir, alüminyum vs.)
  • Zarif ve estetik  gibi görünümüne sahiptir.
  • Motorlu yatak sistemine sahiptir. Kumandalı olarak çalışmaktadır. Hasta kendi başınayken de istediği ayara getirebilir.

Kademeli olarak istenilen seviyeye gelmekte ve kalkmaktadır. Ayak ve baş kısımları gibi tamamen aşağı ve yukarı inip kalkmaktadır.

Hasta Yatağını Kimler Kullanır?

Hasta yatağını kullanması gereken kişiler arasında şunlar vardır:

  • Felçli hastalar
  • Sürekli bakıma muhtaç olanlar
  • Evde tedavi gören hastalar
  • Yatağa mahkûm olan hastalar
  • Yatak yarası olan hastalar
  • Engelli hastalar

Bu kişiler için hasta yatakları son derece iyi standartlarda yatak modelleridir.

Hasta Karyolasını Devlet Karşılıyor mu?

Ülkemizde hasta yakınlarının ve hasta haklarını koruyan ve destekleyen hali hazır da çok fazla uygulaması vardır.  Eğer hasta sürekli yatarak bakılması gerekiyor ise SGK bu durum da bazı uygulamaları devreye sokarak hastaya destek vermektedir. Hasta karyolasının devletin karşılamasını isteyen hasta yakınları için ilgili hastaneden heyet kurul raporu ve reçete alıp SGK dairesine iletilmesi gerekir.

Burada hastaların yatak ihtiyaçları direkt olarak karşılanmaktadır. Bu konu da en çok dikkat edilen nokta ise raporun bir devlet hastanesinden alınmış olmasıdır. Reçete alındıktan daha sonra medikal birimlerinden hasta karyolası alınmalıdır.

Bunların tam tersi olduğu takdir de hasta karyolası masraflarını kirasını da SGK tarafından karşılanmamaktadır. Alınan bu rapor ve reçete ile birlikte hasta karyolasını adrese teslim edebilir. Devlet hasta ve hasta yakınlarını yalnız bırakmadan ve ayrı olarak maddi külfet yüklemeden kurtarıyor.

Elektrikli hasta yatakları

Elektrikli hasta yatakları

Hasta Karyolası Nasıl Temin Edilir?

İlk  olarak devlette dilekçe vererek karşılamasını istediğiniz hasta yatağını belirterek onlardan geri dönüş alana kadar beklemeniz gerekir. Şayet yatağı aldıktan sonra devletin onu ödemesini beklemeyiniz. Öncelik olarak hastanın gerçekten ihtiyacı olduğuna dair belgeleri hazırlayıp devlete sunarak bu imkândan yararlanabilirsiniz.

Devletin bu hasta yatağını hastaya temin etmesin de öncelikle devletin bizzat istediği   şeyleri yerine getirmesi gerekir. İstenilen belgelerle birlikte kuruma gidip başvurunca devlet tarafından geri dönüş sağlanıyor.

Devlet bu konu da hasta haklarını korumak gibi çok fazla destek de bulunmuştur. Devlet hasta karyolasının maliyetini değil de direk olarak hasta karyolasını temin etmektedir. Size daha iyi bilgiler vermek adına ve sizlere yardımcı olmak için firmamızı tercih edebilir görüşebilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir