Engelli Hasta Yatakları

Hasta yataklarımız pratik özelliklere sahiptir. Yatak yapılırken, uzun yıllar kullanılması için sağlam malzemeler kullanılmıştır. İçerisinde demir ve alüminyum karışımları bulunuyor. Cıvatalar bolca kullanıldığı için, yatağın ahşap kısımları kolayca yerinden çıkmaz. Engeli olan bireyler, yatakta konforlu zaman geçirmeye ihtiyaçları vardır. Engel durumu bedensel olabileceği gibi zihinsel de olabiliyor. Bedensel engel açısından, hasta yataklarımız uzaktan kumanda sistemi ile çalışıyor. A x B dizaynı ve 6500 newton gücü sayesinde yatağın pozisyon aralıkları değişir. Bunun için kumandanın tuşlarına basılarak yatak programlanabilir. Yatak 45 ve 90 derece pozisyona getirilir. Baş, boyun, bel ve sırt kısımlarında fıtık ve ağrı oluşumunu önlenir. Bacak ve ayak kısımlarında uyuşma ve pıhtı atımı oluşmaz.

Katlanabilir Hasta Yatağı 

Engelli hasta yatağı kurulumu hızlı bir şekilde gerçekleşir. Her bir parçası aparatlardan meydana geliyor. Hastanın bulunduğu alana yatak getirilir ve aparatları birleştirilir. Yatak; hastane, yaşlı bakım merkezi, kişiye özel ev gibi alanlarda kullanılabilir. Yatağın bulunduğu alan içerisinde konumunu değiştirmek zor değildir. 360 derece her yöne dönebilen tekerler sayesinde, yatağın konumu değiştirilebilir. Konum açısından hastanın rahat edebilmesi önemlidir. Aksi halde bedensel ağrılar meydana gelebilir. Hasta uyurken, yatağın hareket edip hastaya zarar vermemesi için güvenlik kilidi mutlaka kapatılmalıdır. Tekerler tekrardan hareket ettirilmek istenirse, güvenlik kilidi açılabilir. Yatağın pozisyonu 5’er dakika aralıklar ile otomatik değişim sağlayabiliyor.

Katlanabilir Hasta Yatağı

Katlanabilir Hasta Yatağı

Hasta Yatağı Fiyat Aralıkları 

Her yatağın kendisine ait bir fiyat aralığı vardır. Bu nedenle de yatak seçiminde bulunurken, modeli ve özellikleri önemli bir yer tutuyor. Motorlu, ahşap, pozisyon değiştiren şeklinde sıralanabilir. Bunun için hastanın sağlık durumu önemlidir. Uzman bir hekimden bilgi alarak, yatak almak daha ideal bir seçim olacaktır. Engelli hasta yatakları yüksekliği 25 cm den oluşuyor. En ve boy açısından 90 cm den meydana geliyor. Hastayı taşıma kapasitesi yaklaşık olarak 150 kilogramdan oluşuyor. Yatağın içerisinde gizli bir yemek masası bölümü vardır. Masa 90 derecelik pozisyon aralığında, hasta için uygundur. Engeli olan birey 90 derecelik pozisyon sayesinde yemeğini rahatlık ile yiyebilir.

Kas Gelişiminde Hasta Yataklarının Rolü 

Engeli olan kişiler, zamanlarının büyük bir bölümünü yatak üzerinde geçirebilir. Özellikle zihin açısından engeli olan kişilerin, hareket etme olanakları azdır. Vücutta yara,morarma ve kızarıklıkların oluşmaması için yatak hareketlendirilebilir. Motorlu hasta yataklarının kumanda ile etkileşim kurması, boruların içinde hava akımının dolaşmasını sağlar. Hava akımı yatağın her noktasında dolaşır ve engeli olan birey bunu hisseder. Omurilik sinir sistemi, adeta masaj yapılıyor gibi rahatlamaya başlar. Gece ve gündüz uykuları düzenli olan hasta, gün içerisinde daha sakin olur. Bu durum hem hasta hem de hasta yakınları için oldukça avantajlı bir durumdur. Engelli hasta yatakları hasta ve hasta yakınları için pratik seçenekler sunuyor.

Hasta Yatağının Psikolojik Destek Sağlaması

Yatağın hastanın biyolojik ihtiyaçlarını karşılaması, ruhsal açıdan da iyi hissedebilmesini sağlıyor. Doğru nefes alıp vermek, kan dolaşımının sağlanması, merkezi sinir sistemi  ve omurilik sistemi sayesinde hasta bedensel ağrılar çekmiyor. Engelli hasta yatağı yapısı sayesinde vücutta adeta seratonin yani mutluluk hormonu salgılanıyor. Yatak 50×60 ebadında tasarlanmıştır. İçerisindeki motorun 8 hortizol ses desibeli bulunuyor. Ayrıca kulak zarına rahatsızlık vermeyen motor, gün boyu çalışabilir. Yatağında sağlıklı bir şekilde uyuyan kişi, gün içerisinde dinç olur. Sinirlenmez ve uyumlu bir şekilde zamanını geçirir.Ruh dünyasında iyi olan kişi, hastalık sürecini daha kolaylıkla atlatacaktır.

Engelli Hasta Yatağının Çeşitleri 

Yatakların çeşitleri sınırlı değildir. Her birey ihtiyacı çerçevesinde alabilir. Engeli olan birey, hasta yatağının korkuluklarından tutunarak kalkabilir. Korkuluklar yatağın her iki tarafında da bulunduğu için hastanın düşme riski yoktur. İstenildiği zaman yerinden çıkarılıp kaynar su yardımı ile dezenfekte edilebilir. Bu sayede engeli olan birey, devamlı temas halinde olduğu korkuluklardan mikrop kapmaz. Elektrik ile çalışan modellerinde, elektrik kesintilerine karşı batarya sistemi bulunuyor. Elektrik kesintileri oluşsa bile, yatağın içindeki motor çalışmaya devam ediyor. Bataryanın düzenli aralıklar ile şarj edilmesine özen gösterilmelidir. Başlık kısımlarında serum askılıkları bulunuyor. Özellikle 4 adet olduğu için, her daim kullanılabilir. Engeli olan kişi, fonksiyonel hasta yataklarımız sayesinde huzurla zaman geçirir. Firmamız tarafından hasta yatakları konusunda hizmet veriliyor.

Engelli Hasta Yatağı Çeşitleri

Engelli Hasta Yatağı Çeşitleri

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir