Yazılar

Hastane Yatağı Fiyatları

Hasta yatağı modelleri

Hastaların tedavileri sırasında konforları için en önemli faktörlerden biri yataklarının konforunun nasıl oldukları ile alakalıdır. Hastalar, günlerinin büyük bir çoğunluğunu hasta yatağı içinde geçirmelerinden dolayı, uygun nitelikte olmayan yatak ve yatak sistemleri hastanın iyileşme sürecine menfi etkiler katmaktadır. Hem bakıcıların hem de hastaların bu süreçlerinde can simidi olan sistem ise hasta yataklarıdır. Hem evlerde hem de hastanelerde etkinlikle kullanılabilen hastane yatak fiyatları ve çeşitleri farklılık gösterebilmektedir.

Hastane Yatak Fiyatları

Hastane Yatak Fiyatları

Hastane Yatak Çeşitleri

Birçok farklı tasarım ve özellikte üretilen hastane yatakları genel olarak değerlendirildiğinde, elektrikli, lazımlıklı, ahşap tip, tam ABS’li, asansörlü, full asansörlü ve havalı hasta yatakları olarak sınıflandırılmaktadır. Bununla beraber, iki, üç ve dört motorlu seçenekleriyle de hastaların hizmetine sunulmaktadır. Hastane yatakları, o kadar fazla çeşide sahiptir ki, yapılacak seçim için güzel bir araştırma yapılması önem arz etmektedir. Hastanın vücut özellikleri, mekanın yapısı, bakıcıların durumları ve ekonomik durum kıyaslaması yapılarak istenen yatak seçilmelidir. Hasta için bu yatakların önemi değerlendirildiğinde, hasta ile yatak uyumunun da sağlanmasının ciddi olacağı görülmektedir.

Hastane Yatak Fiyatları

Hastane yatak seçimindeki faktörlerden biri de ekonomik durum olduğundan, hastane yatak fiyatları, tercih için önemli bir kriterdir. Her cebe ve her bütçeye uygun hastane yatak fiyatları bulunmakta olup, bütçesi kısıtlı olanlar ya da hastalık süresinin kısa olacağı düşünülen hastalar için kiralama seçenekleri de bulunmaktadır. Hastane yatak fiyatları hakkında en fazla sorulan sorulardan biri de ücretlerinin SGK aracılığıyla devlet tarafından ödenip ödenmediğidir. Cevap olumlu olacaktır ancak bunun için bazı ilave işlemler gerekmektedir. Öncelikle hasta için hastane kurulundan yatalak olduğuna dair rapor alınması gerekmektedir. Buradan alınan rapor ve reçeteler o ilin SGK müdürlüğüne beyan edilerek, hastane yatakları doğrudan SGK tarafından, hastanın adresine gönderilmektedir.