Yazılar

Otomatik ve elektrikli hasta yatakları

Otomatik hastane yatakları, hastaların hastanede daha uzun süre kalmasını sağlayan ve kullanılan yatak sayısını azaltan tıbbi bir teknolojidir. Otomatik hasta yatağı fikri tartışmalıdır. Çünkü bazıları hastaların tedavi sırasında kısıtlanmalarının ve hareket edememelerinin insanlıktan çıktığına inanmaktadır. Ancak son teknolojik gelişmeler, hastalar için hem güvenli hem de faydalı yataklar oluşturmayı mümkün kılmıştır.

Otomatik yataklar, hem personelin hem de hastanede yatanların güvenliğini artırırken maliyeti ve stresi azaltarak hastanelerin daha düzenli kalmasına yardımcı olur. Hastaları tedavi eden doktor ve hemşirelerin müdahalesini azaltarak benzer şekilde. Ayrıca, bu yataklar, gerçek hastane yataklarının sayısını azaltarak çevreye yardımcı olur, çünkü yaralı kişiler, sırasıyla kollar ve bacaklar etrafında kayışlar veya bileklerde ve ayak bileklerinde manşet gibi geleneksel yöntemler kullanılarak tıbbi personel tarafından doğrudan tutulduklarında tedaviye gereksiz yere müdahale etmezler.

Otomatik hasta yatağı

Otomatik hasta yatağı

Otomatik Hasta Yatakları Teknolojisinin Faydaları Nelerdir?

Bu teknolojinin başlıca faydaları, hastalar ve aileleri için maliyeti ve stresi azaltmak; yaralı hastaları tedavi ederken doktorlar için zaman tasarrufu; ve kullanılan yatak sayısını azaltarak çevreyi iyileştirmek. Otomatik yataklar genellikle kendiliğinden hareket etmelerini sağlayan bir pil veya güç ünitesi ile çalışır. Bir hasta hareket ettiğinde ya fiziksel efor sarf ederek ya da sedasyon durumunda hareket ederek hareket ederler.

Otomatik yataklar, doktorların hastaları tedavi etmek için harcadıkları zamanı azaltır. Bu da ameliyat planlamak veya tıbbi kayıtları gözden geçirmek gibi işlerinin diğer yönlerine odaklanabilecekleri anlamına gelir. Sonuç olarak, bu, personelin stresini azaltır. Hastanede gereğinden fazla kalmayan hastalarla ilgilenmek için fazladan zaman harcamadan çalışmaları çok daha verimli ve etkili hale geliyor.

Otomatik Hasta Yatakları Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Tıbbi işlemler sırasında hastaların konforunu sağlamak için otomatik hastane yatakları kullanılmaktadır. Hasta yatağı kullanımı sağlık personeli ve hastalar için zaman, enerji ve para tasarrufu sağlar. Bu yataklar, herhangi bir tıp merkezine faydalı bir ek olabilir.

Kalp yetmezliği gibi sağlık sorunları olan hastalar, otomatik hastane yatağının kullanımından büyük ölçüde yararlanabilir. Bu yataklar tedavi sırasında hissettikleri rahatsızlık miktarını azaltır. Otomatik yatak kullanan çoğu hasta, standart yatak yerine bu yatak tipini seçtikten sonra kendini daha iyi hisseder. Bu aynı zamanda, düzgün iyileşmeyen yaralarından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hasta ölümlerini azaltmaya da yardımcı olur. Ayrıca personel, tedavi sırasında bir hastayı standartlarından otomatik yatağa kolayca taşıyabilir.

Otomatik Hasta Yatakları Neden Tercih Ediliyor?

Hastaneler, standart yataklar yerine otomatik yataklar kullanarak zamandan da önemli ölçüde tasarruf edebilir. Bu yataklar, hastaların ne zaman yaralandığını takip ederek tedaviyi tekrar tekrar kesintiye uğratmaz. Ameliyat veya iyileşme modunda iken hastalar için kaçırılan öğünler veya rahatsız edici pozisyonlar yok. Otomatik hasta yatağı kullanarak kazanılan zaman, her tıp merkezinin standart yataklar yerine bunları kullanmak istemesini sağlayacak kadar büyüktür. Bir diğer önemli fayda, bu yatakların bir hasta tarafından her kullanıldığında tıbbi personelden zaman ve para tasarrufu sağlamasıdır. Elektrikli ve otomatik hasta yatağı kiralama da yapılabilmektedir.

Otomatik Hasta Yatakları Hastanelerde Mevcut Mu

Hastaneler, hastaların yaralanma veya hastalıklardan kurtulmaları için güvenli bir yer sağlar. Ancak, tesisler en modern ekipmanlarla donatılmamışsa, hastane kullanmak hastalar ve bakıcıları için stresli olabilir. Özellikle hastanelerde kullanılan yataklar otomatikleştirilmeli ve sağlık personeli tarafından düzenlenmelidir. Böyle bir yatak kullanmak hastanızı ağrı ve rahatsızlıktan kurtarabilir, ancak yatak ayarlarının doğru şekilde yapılmaması da tehlikeli olabilir. Bu nedenle, tedaviyi etkili ve güvenli bir şekilde uygulayabilmeniz için hastanızın ne tür bir yatakta tedavi gördüğünü bilmek önemlidir.

Bunun yerine bu yatak tipi, hastanızın iyileşme sürecini desteklemek için kolları, pedalları veya diğer mekanizmaları kullanır. Bu tip yataklar genellikle otomatik yatakta manevra yapmakta güçlük çeken yaşlı hastalar tarafından kullanılır.

Elektrikli hastane yatakları

Elektrikli hastane yatakları

Örneğin, manuel bir hasta yatağı, yaşlı hastaların tedavi görürken hareket etmelerini sağlar. Bu, tıbbi personelin diğer görevleri (hastayı izlemek gibi) daha verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlar. Ayrıca, daha yaşlı hastalar, otomatik bir yatakta hapsedilmek yerine manuel hastane yatağında dolaşırken kendilerini daha güvende hissedebilirler. Bu, tıbbi personelin diğer görevleri (hastayı izlemek gibi) daha verimli bir şekilde gerçekleştirmesini sağlar.

Manuel Hasta Yatakları Teknolojisi

Manuel hastane yatakları, hastalara fiziksel ve zihinsel sağlık yararları sağlamak için yoğun bakım ünitelerinde (YBÜ’ler) kullanılmaktadır. Manuel hastane yataklarının kullanımı sağlık kuruluşları ve doktorlar tarafından düzenlenmektedir. Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkelerde, manuel hastane yatakları kullanan çok sayıda yoğun bakım ünitesi vardır. Manuel hastane yataklarının kullanılması, özellikle son teknoloji tıbbi ekipmanla birlikte kullanıldığında hastalar için birçok fayda sağlar.

Manuel hastane yatağının hastalar için fiziksel ve zihinsel sağlık yararları vardır. Manuel hastane yatağındaki bir hasta, yaralanmaları veya hastalıkları nedeniyle çok fazla komplikasyon yaşamayacaktır. Bunun nedeni, yatağın hareketlerini sınırlandırması ve böylece bası yaraları veya ülser geliştirmemeleridir. Hastanın hareketlerini sınırlamak, yataktayken kendilerine zarar vermelerini de engeller.

Manuel Hasta Yataklarının Önemi

Hastanın hareketlerini sınırlamak aynı zamanda yataktan düşme veya tuvalet yaparken kendilerini yaralama riskini de sınırlar. Hastanın hareketlerini sınırlamak, yatakta gereğinden uzun süre kaldıklarında toksik birikme riskini de sınırlar. Kaza ve yaralanmalardan kaynaklanan basınç yaralanmalarını tedavi etmek için manuel bir hasta karyolası kullanılır. Manuel hastane yatağındaki hastalar, boyunlarında, sırtlarında, kalçalarında ve bacaklarında şiddetli bası yaraları veya ülserler geliştirmemeleri için hareketlerini sınırlarlar.