Hasta yatakları, hastanede kaldıkları süre boyunca hastaları tedavi etmek için kullanılır. Geçmişte yataklar, sınırlı sayıda rahatsızlığı olan insanları tedavi etmek için kullanılıyordu. Bununla birlikte, teknoloji ilerledikçe ve tıbbi tedaviler daha etkili hale geldikçe, hastalar her zamankinden daha fazla bakıma ihtiyaç duyuyordu. Bu talebi karşılamak için hastaneler ek tedavi yöntemleri uygulamıştır. Yataklar artık sağlanan bakım standardına göre yarı özel, özel ve sosyal olmak üzere üç ana modele ayrılmıştır.
Çok İşlevli Hasta Yatağı Nedir
Çok işlevli hasta yatağı, aynı anda birden çok işlevi yerine getirebilen özel bir yatak türüdür. Bu, hastalara özel bakım sağlamanın daha verimli bir yolu olmasını sağlar. Tıbbi ekipman ve depolamayı tek bir yatakta birleştirerek sahadaki atıkları azaltabilir. Bu, özel tıbbi ekipmanın hasta odasından çıkarılması gerektiğinin sayısını azaltır. Ayrıca, çok işlevli bir hastane yatağının çalıştırılması, hasta bakım ortamlarında kullanılan enerji miktarını azaltır. Ayrıca, çok işlevli bir hastane yatağının kullanılması, sert yatakların neden olduğu ağrı ve stresi azaltarak hasta konforunu artırır.
Çok işlevli bir hastane yatağı, ekipman için enerji kullanımını ve kullanım maliyetlerini azaltarak hastaneler için tasarruf sağlayabilir. Bunun nedeni, yatakların normal bir hastane yatağı olarak kullanıldığında güç tüketimini azaltması, normal yatakların yapabileceğinden çok daha fazlasını yapmasıdır. Hastaneler, güç tasarrufu mekanizmalarını kullanarak, enerji verimliliği önlemlerinin getirdiği artan hasta bakım maliyetlerini telafi etmek için güç maliyetlerini yeterince azaltabilir.
Çok İşlevli Hasta Yatağı Ne İşe Yarar?
Çok işlevli bir hastane yatağı, ayakta duran masalar veya oturma gibi özel işlevler aracılığıyla hasta bakım deneyimlerini iyileştirebilir. Bu özel özellikler, personelin hastanede kaldıkları süre boyunca hastalara daha iyi yardımcı olmalarını sağlar. Hastalar çok işlevli bir hastane yatağında yatarken kendilerini daha rahat hissederler çünkü personelden yardım almadan kolayca pozisyon değiştirmelerini veya kolayca kalkmalarını sağlar.
Çok işlevli havalı yatak, birden fazla işlev için kullanılabilen tıbbi bir ekipmandır. Hastaların hastanede kaldıkları süre boyunca tek bir pozisyonda sınırlandırıldığı geleneksel hastane yatağına bir alternatiftir. Çok işlevli bir hastane yatağı, sağlık personelinin hastayı yattığı süre boyunca uzanmaktan tekrar oturmaya ve tekrar oturmaya geçirmesine olanak tanır.
Bu, hastanın eklemlerinde çok daha kolay hale getirir. Ayrıca sinirler ve organlar üzerindeki baskıyı azaltır, böylece hastanın sağlığını uzatır. Ayrıca, çok işlevli bir hastane yatağı, hastaları yatakları ile tedavi odaları arasında taşımak için harcadıkları zamanı azaltarak tıbbi personelin verimliliğini artırabilir.
Çok İşlevli Hasta Yatağı Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Çok işlevli bir hasta yatağı, hareket kolaylığı için genellikle bir döner taban üzerine yerleştirilir. En az dört tekerleği veya tekerleği vardır. Biri şiltenin altında ve iki tane daha şilte ile başlık arasındaki alanda. Böylece kolayca yuvarlanabilir veya çıkarılabilir. Yatak genellikle çıkarılabilir olup, hastaların belirli ameliyatlardan veya koşullardan sonra kendilerini yatakları tarafından kısıtlanmış hissetmeden daha uzun süre düz yatmalarına olanak tanır. Sırt üstü veya yan yatarken de portatif sandalye kullanabilirler. Bazı tıp uzmanları, çok işlevli bir hastane yatağı kullanmanın, hastaların hastanede kaldıkları süre boyunca iyileşmeye yardımcı olacak daha rahat pozisyonları korumalarına olanak tanıdığından, bazı tıbbi sorunları çözebileceğine inanmaktadır.
Bazı tıbbi personel, çok işlevli bir hastane yatağını benimsemekte tereddüt edebilir, çünkü hastaları daha fazla yaralanmaya neden olmadan veya mevcut ağrıyı şiddetlendirmeden yatar ve oturur pozisyonlar arasında hareket ettirmek beceri ve uzmanlık gerektirir.
Ancak, uygun şekilde tasarlanıp uygulandığında, çok işlevli bir hastane yatağından geçmek, pozisyonlar arasında hareket ederken kendilerini çok fazla sarsmadıkları sürece hastalar için ek bir ağrıya neden olmaz. Bu nedenle, çok işlevli yatakları benimseyen kritik bakım ünitelerine sahip çoğu sağlık tesisi, hastalarını katı pozisyonlara hapsetmeden birden fazla türde yaralanmayı ve hastalığı tedavi etmenin etkili bir yolu olduğunu bulmuştur.
Hasta Yatağı Modelleri
Hastane yatağı, hastaların hastanede kaldıkları süre boyunca kullandıkları önemli bir tıbbi ekipmandır. Bir hastanın ağırlığını desteklemek ve koğuşta hareket etmelerini sağlamak için bir hastane yatağı yapılır. Hastalar genellikle bir hastane yatağında yatar ve yatakta teşhis ve tedavi edilebilir. Çok işlevli bir hastane yatağının hastane ortamında çeşitli kullanımları vardır.
Teknolojik Hasta Yatağı
Teknolojik hastane yatağı, birçok sağlık hizmeti avantajı sunar. İlk olarak, ağrıyı azaltarak ve daha hızlı iyileşmeyi teşvik ederek hastanın rahatsızlığını azaltır. Doktorlar bu teknolojiyi kullanarak bir hastanın hayati belirtilerini izleyebilir ve hemen uygun bakımı sağlayabilir. Ayrıca teknolojik hastane yatağı, hastaların uyurken düşmelerini engelleyerek yaralanmaları azaltır.
Ayrıca hastaların geleneksel yataklarından uyurken düşmelerinden kaynaklanan kırıkları önleyerek sağlık maliyetlerini düşürür. Teknolojik hastane yatağı, doktorların işlerini daha hızlı ve daha etkili bir şekilde yapmalarını sağlar. İlk olarak, doktorlar, hastanın rahatsızlığı veya hareketi için duraklamadan aynı anda birden fazla izleme ekipmanı kullanarak birden fazla test yapabilir.
Bu, hastaların rahatsızlığı veya hareketi için artık duraklamaları gerekmediğinden, hastaları için uygun tedaviyi sağlamaları için zaman kazandırır. Ayrıca, hastaların teknolojik hastane yatağını kullandıklarında artık bir tıbbi tesise hapsolmalarına gerek yok. Sağlık tesisinden çıktıktan sonra artık evlerine özgürce dönebiliyorlar.
Teknolojik hasta yatağı kiralama yöntemi sağlık hizmetlerini azaltıyor Hastaların uyurken veya testler arasındaki aktivite dönemlerinde kendilerini yaralamalarını önleyerek maliyetler. Bu, bir hastanın tıbbi tesiste yapması gereken yolculuk sayısını azaltır, çünkü bu faaliyetler sırasında artık kendilerini yaralamazlar.