Hasta Karyolası Modelleri

Haskar Medikal Hasta Karyolaları

Haskar Medikal hasta karyolası modelleri, standart hasta yataklarından daha özel bir şekilde üretilmişlerdir. Hastane ortamının ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmışlardır ve daha çok görünüş odaklı imal edilen ev tipi hasta yatakları yerine öncelikle pratiklik ve dayanıklılık üzerine odaklanarak yapılmışlardır.

Modern elektrikli hasta karyolalarını normal ev yataklarından ayıran birçok kriter vardır ve bu kriterler aynı zamanda bu yatakların fiyatlarını yükseltme eğilimindedir. En önemli fark, korkuluk ve başlıkların, ahşap yerine plastik (abs) malzeme kullanılarak üretilmesidir. Antibakteriyel silinebilir plastik malzeme, birçok kimyasal temizleyiciyle temizlenebilen, hastane ortamında son derece önemli olan enfeksiyon kontrolü için hijyenik bir unsur haline getiren temizlenebilir yüzey sağlar.

Bariatrik ve Ekstra Geniş Hasta Yatakları

Hasta karyolası ve yatakları, hastaların herhangi bir rahatsızlık durumunda ve acil durumlarda hızlıca taşınabilmesi için son derece hareketli olmalıdır. Tipik olarak bir hasta karyolasının bacak veya sırt kısmında, bakıcıların yatağa müdahale etmesine imkan veren bir kontrol ünitesi vardır. Hastalar, acil bir durumda, hemşire çağırmak gibi ihtiyaçlarında kontrol ünitesini kullanabilirler.

Bu yataklar, aşırı kilolu ve/veya genişlikte hastalar için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiştir. Diğer hasta karyolası modelleri, ağır hastaların kilosu için uygun olmayan düşük bir taşıma kapasitesine sahiptir, ancak bariatrik yataklar, aşırı kilolu hastaların ihtiyaçlarını karşılamak için imal edilmiştir.

Pozisyon Veren Hasta Yatakları

Pozisyon Veren hasta yatakları, hareketliliği sınırlı olan ve yatağa girip çıkmak için bir bakıcının yardımına ihtiyaç duyan hastalar için kullanılır.

Bu tip hasta karyolaları, yükseklik ayarı ve sırt/diz kırılma yüksekliği dahil bir hasta yatağının tüm işlevlerini yerine getirebilir. Bu yataklar, kullanıcının elektrikli kumanda ile kendilerini oturur konuma getirmesini ve böylece yataktan kalkmalarına ve yataktan çıkmalarına yardımcı olmasını sağlar.

Bazı pozisyon veren hasta yataklarında yükseltici (asansör hareketi) fonksiyonu da mevcuttur. Bu işlev elektrikli hasta karyolasını öne doğru yatırır ve kullanıcıyı dik duracak bir konuma yükseltir.

Standart yükseklikte hasta karyolası, bakım yataklarında bulunan yükseklik aralıklarının en yaygınıdır. Tipik bir standart yükseklikte yatağın yükseklik aralığı: Yere en yakın konumda 40 cm; Ve en yüksek konumunda yerden 80 cm. Yükseklik aralığı ölçümleri zeminden döşek platformunun üstüne getirilir.