Hasta yatağı kullanım şekli olabildiği kadar basit olmalıdır. Kişilerin hususi olarak alakaya gereksinimleri mevcuttur ve üstünde yattıkları yatakların konforlu ve rahat olması gerekir. Konuya duyarlı yaklaşarak üretilen ürünlerde hata olmaması adına yapılması gereken testleri fabrikada uygulayarak tam anlamı ile uzun vadeli ürün üretimi gerçekleşir. Hasta yatağı kullanımı gerçekleştiren ekseriyetle yaşamlarının büyük bölümlerini yatakta geçirmek mecburiyetinde kalan gereksinimleri için kafa, ayak ile asansör nitelikleri bulunan yan korkuluklar harekete geçebilen yataklara denir. Hastalar için dizayn edilmiş olan hasta yatağı üretimi gerçekleşir. Ve hasta odasında yer alması gerekli olan en mühim demirbaş ürünü olan yatakları daha elverişli bir duruma getirmek adına emek sarf ediliyor. İyileştirme döneminde bu tarz yataklar kişilere olduğu gibi yanında yer alan kişilere de güvenilirlik ve rahatlık sunmaktadır. Hasta yatakları hareketli nitelikleri ve ilave ürünlerine göre gruplara ayrılır.

Manuel Ve Elektrikli Yatak Kullanımı

Hasta yatakları manuel ve elektrikli yatak şeklinde ayrılır. Manuel hasta karyolası değerlendirimi hususunda adından da anlaşıldığı üzere elle çevirme kolları aracılığıyla yatağın hareket yeteneği kazanır ve bu tarz yatakları kullanımında bulunurken yatan hastanın eşliğinde elbette bir refakatçi yer alması gerekir. Elektrikli yatağa örnek vermesi gerektiğinde el kumandası aracılığıyla yatağın motoruna basit şekilde hareket yeteneği kazandırılır. Kafa ve ayak bölümlerini hareket ettirerek yatan hastanın günlük olağan gereksinimlerini gidermesi adına oldukça mühimdir.

Asansör niteliğinden konuşmak gerektiğinde refakatçi ile fizyoterapist adına dizayn edilmiş bir niteliktir. Refakatçi kişiye müdahalede bulunurken karyolayı bel seviyesine kadar kaldırıp yatalak olan kişiye rahatlıkla müdahalede bulunabilir. Eve fizyoterapist geliyorsa benzer durumda yatalak bireye fizyoterapi uygulamaları tatbik edilirken yatağı kendi seviyesine kadar yükselterek iyileştirmeyi bu biçimde sürdürmektedir. Bir başka kullanım gayesi ise yatağı cam kenarına getirilmesiyle yatak yukarıya kaldırılıp kişinin dışarıyı izlemesi sağlanır.

Havalı Yatak Nedir Ve Çeşitleri Nelerdir?

Havalı yatak; mütemadiyen yatan kişilerin bedeninde bilhassa da sırt ile kalça bölümünde yara oluşmasının önüne geçmek ya da meydana gelen yaraların oldukça kısa zaman diliminde tedavi olması adına üretimde bulunan yatak tarzıdır. Daima yatalak olan kişilerde önce bedende kızarıklar ortaya çıkar. Akabinde kısa zaman sonra kızarmalar kendisini morluklara bırakır. Kısa zaman diliminden sonraysa morluklar yaraya dönüşür. Bunun adına mütemadiyen yatan kişilerde yara oluşmaması ya da yaranın kısa zamanda iyileşmesi adına havalı yatak kullanımdan bulunmak şarttır. Kişinin haline göre bir hayli değişik tür ve çeşidi bulunmaktadır.

Elektrikli Hasta Yatakları Çalışma Sistemi

Geçmiş dönemde yaygın şekilde kullanımı yapılan manuel hasta yatakları şimdilerde kendini motorlu hasta yataklarına bırakmıştır. Elektrikli hasta karyolası diye isimlendirilen bu yataklar dual ile piston motor şeklinde yaygın aktüatörlerle hareket etme yeteneği kazanımı sağlanmıştır. Dual elektrik motor yapısı ile harekete geçen bir hasta yatağı genel manada iki çalışma yeteneğine sahiptir. Bu çalışmalar yatağın baş bölümü ile ayak bölümünün yüksekliğinde ayarlama yapılması şeklindedir. Yatağın bu kısımlarını hareket ettirmek adına kullanılan malzemeler ise motorla bağlantısı bulunan elektronik el kumandası olmaktadır.

Bu kumanda elektrikle çalışan ev tarzı hasta karyolaları ile beraber kişilere gelir. Başkaca genel olarak hastanelerde kullanımı yapılan hemşire panelli şeklinde ifade edilen yataklar da ise kumanda için karyolanın yan kısmında ki korkulukları ya da kafa/ayak bölümleri üstüne sabitlenen elektronik kumanda yapısı yer alır. Bu tarz kumanda yapısı refakatçi adına basit kullanım sunmuş olsa da kişinin kullanımı adına elverişli değildir. Kişi yatmış olduğu yerde minimum kuvvet sarf ederek karyolanın duruşunda değişiklik yapılması istediğinde kişiye destek olacak en uygun kumanda yapısı elle kullanım gerçekleşen seyyar hasta karyolası kumandası olmaktadır.

Hasta Yatağı Fiyatları

Hasta karyolası üstünde iyileştirme sürecini sürdürürken bedenin en uygun duruşta kalmasına yardımcı olarak tedavi sürecini hızlandırmayı düşünen bireyler hasta karyolası almaya karar kıldıklarında değişik hasta karyolası fiyatları ile satışı gerçekleşen yataklar ile karşı karşıya kalınıyor.

Tamamı birbirinden değişik niteliklere sahip olup bu yataklar türlü rahatsızlıkların iyileştirmesine elverişli olacak biçimde değerlendirilebilen karyolalar olmaktadır. Bireyler kendi gereksinim duymuş oldukları ortopedik niteliklere elverişli olabilecek biçimde yatakları araştırarak düzgün tercihler yapılmalıdır. Böylece en nitelikli biçimde günlük yaşamı basitleştirmek de mümkün olur.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir