Hasta Yatakları

Hasta yatağı satış ve kiralama işi bugün yüksek kazanç getirisi olan bir iş olarak medikal piyasalara canlılık getirmiştir. Yatalak ve felçli hastalar başta olmak üzere tüm yatan hastalar için gerekli olan bu yataklar hakkında bilmeniz gerekenleri bu makalede sizlere anlattık.

İçindekiler

Hasta Yatağı Çeşitleri

Temelde üç çeşit hasta yatağı vardır: manuel, yarı otomatik ve elektrikli. Onları ayıran başlıca faktörler fiyatları ve kullanım kolaylığıdır.

Tam Elektrikli Hasta Yatağı

Tamamen elektronik ayarlı yataklar tüm yatan hastalar için önerimiz olan hasta yatağı çeşitleridir. Bu yataklar ayak, diz ve başın ayarlanmasına veya tüm yatağın kaldırılmasına veya indirilmesine izin veren bir mekanizma donatılmıştır. Bu hareketler hastaların yatağa rahatça girip çıkmasını sağlar. Sağlam yan korkulukları hastanın dinlenirken güven içinde yatmasına yardımcı olur ve bakıcıya kolay erişim sağlar. Bu hasta yatakları ayrıca, yatağın yerinde sabit kalması gerektiğinde sıkıca kilitlenebilen fren mekanizmalı tekerleklerle birlikte gelir. El kumandası ile yönetilen bu hasta yatakları hem bakıcı hem de hasta için kolay erişim sağlar. Faydalı ve kullanılabilir bir başka özellik, elektrik kesintilerinde devreye giren bir bataryaya sahip olmalarıdır.

Haskar Hasta Yatakları

Haskar Hasta Yatakları

Yarı Elektrikli Hasta Yatağı

Hastalarınız için daha uygun fiyatla satın alabileceğiniz bir seçenek yarı otomatik yataktır. Bu yataklar genelde yatağın yüksekliğini yükseltmek ve düşürmek için manuel bir krank ile donatılmış halde üretilir. Tam otomatik yataklardaki tüm fonksiyonları içerir.

Manüel Hasta Yatağı

Hasta yatakları içinde en ekonomik seçenek tamamen manüel olan modellerdir. Bunların tipik olarak baş, ayak, diz ve yatak yüksekliği kontrol edilebilen yatağın altında bulunan iki adet el freni vardır. Bu yatakların olası bir dezavantajı, hastanın yatağın konumunu değiştirmek için bir bakıcıya bağımlı olmasıdır.

Hasta Yatağı Satın Alınırken Dikkat Edilecek Güvenlik Özellikleri Nelerdir?

Çoğu hasta yatağı elektrikle çalıştığından, üretici firmanın kullanım talimatlarına uymak gerekir. Yatak mekanizmasına güç veren elektrik kabloları ve kumandası düzenli olarak kontrol edilmelidir. Yatağın etrafında yeterli miktarda boş bir alan bırakılması gerekmektedir. Yatak sürekli temiz tutulmalı ve tozdan arındırılmış olmalıdır.

Yatağın düşmeyi engelleyici yan korkulukları, hasta yatmadan önce mutlaka kontrol edilmelidir. Yatak kumandası hastanın kolayca erişebileceği bir yere koyulmalı ve gece görebilmesi için yeterli ışık sağlanmalıdır. Acil durumlar için hastanın kullanabileceği bir telefon yatak kenarında bulundurulmalıdır. Hasta yatağı tekerlekleri, yatak hareket ettirilmediği sürece her zaman kilitli durumda olmalıdır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir