Hasta yataklarının uzun yıllar boyunca kullanılması yıpranmasına neden oluyor. Bu nedenle de motor sistemi ve diğer parçaları zarar görebiliyor. Motor sistemi elektrik ile çalışır. Motorun artı ve eksi yönleri bulunuyor. Negatif ve pozitif aralıklarda elektrik akımı meydana gelir ve yatak çalışmaya başlar. Gün içerisinde sessiz bir desibelde çalışan motor eğer fan takılmaz ise kısa sürede bozulabilir. Fan sistemi soğutucu bir işlev gördüğü için, ısınan motorun bozulmasına engel olur. Bu nedenle motorun daha uzun bir süre aralığında çalışabilmesi için günlük Bakımlarını yaptırması gerekiyor. Motor büyük ve küçük parçalardan oluşuyor. Hasta yatağı motoru tamiri sırasında parçaların içinde yanan modüllerin ayrıştırılması gerekir.
Hasta Yatağının Tamir Edilmesinin Yararları
Motor düzenli bir şekilde çalışmazsa hastanın rahat etmesine engel olur. Yatağın 45, 90, 120 derece pozisyonları bulunuyor. Elektrik sistemi ile çalışan motor, uzaktan kumandası sayesinde çeşitli pozisyon aralıklarına girer. Bozulan motor ise gün içerisinde bu işleri yerine getiremez. Sonuç olarak hastanın yerinden düşmesine hatta yaralanmasına bile neden olabilir.
Hasta yatağı motoru tamiri için hasarlı kısım tespit edilmelidir. Hasarlı kısım büyük ise yeni bir motor takviye edilir. Eğer hasar küçük ise yanan kısımlar sökülür ve yerine lehimleme işlemi yapılır. Lehimlemeyi doğrudan yapmak, motorun performansını etkileyeceği için dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor.

Motorlu Hasta Yatakları
Hasta Yatağını Tamir Etme Aşamaları
Motorun parçaları her zaman için yeni olmalıdır. Yeni parçanın iletkenlik özelliği daha fazladır ve bu sayede gün boyu aktif bir şekilde çalışabilir. Parçanın değiştirilmesi için uygun sıcaklık oranının korunması gerekiyor. Motor durduktan sonra soğuması beklenmelidir. Bu sayede motor daha kolay bir şekilde hareket edebilecektir. Hasta yatağının sahipleri hasta yatağı motor tamiri gerçekleştirebilirler. Bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için yedek motor parçası, vida ve tornavida çeşitleri bulunmalıdır. Motorun çalışmasına destek olan parçalar gün içerisinde sık sık kontrol edilmelidir. Herhangi bir arıza tespit edildiğinde hasar ilerlemeden önlem alınabilir. Motorun sıklıkla ısınmaması için 1 adet soğutucu fan takılması gerekiyor.
Motor Tamiri Sonrası Hasta Yatağı Kullanımı
Hasta yatağının motoru tamir edildikten sonra artık kullanıma hazırdır. Gün içerisinde devamlı çalışarak yatağın otomatik olarak hareket etmesine destek olur. Hasta yatağı uzaktan kumanda sayesinde çalışıyor. Kumandanın içerisinde bulunan fizik ötesi ışınlar yatağın motoru ile etkileşim kuruyor. Değişim komutunu algılayan motor sistemi çeşitli pozisyon aralıklarını meydana getiriyor. Örneğin 45 derecelik açı, hastanın baş ve boyun kısımlarının rahat etmesine destek oluyor. 90 derecelik açı pozisyonu bacak ve ayakların doğru bir pozisyon aralığında kan dolaşımını sağlamasına destek oluyor. Yatağın hareket etmesini önlemek için kapatma tuşu bulunuyor. İstenildiği zaman yatak, motor sayesinde sağ ve sol tarafa dönebiliyor.

Motorlu Hasta Yatağı Çeşitleri
Motor Kısmına Fan Sisteminin Eklenmesi
Motorun çalışmasını destekleyen fan sistemi düzenli olarak temizlenmelidir. Çünkü fanın içindeki filtre kısmında çalışırken toz birikir. Biriken toz zamanla filtrenin işlevini bozmaya başlar. Motorun verimli bir şekilde çalışması için, hava filtresi düzenli bir aralıkta değişimi sağlanmalıdır. Filtre değişimin maliyeti pahalı değildir. Ucuz olduğu için sık aralıklar ile değiştirilebilir. Filtre alırken orijinal olup olmadığına dikkat edilmelidir. Çünkü orijinal olmayan filtreler motora giden hava kanallarının arızalanmasına sebep olur. Hava filtresinin kendisine ait kutusu mevcuttur. Kutunun içinde biriken tozlar tamamen temizlenir. Fan sistemine zarar vermemek için, hava filtre kısmını saran toz dikkatli bir şekilde alınır. İşlem bittikten sonra kapak kapatılır. Hasta yatağı motoru tamiri kolay bir şekilde gerçekleşir.
Hasta Yatağı Motorunun Avantajları
Motor tamir edildikten sonra, kullanımı konusunda rahat olunabilir. Çünkü hastaya olası bir şekilde zarar verebilecek risk faktörü ortadan kalkar. Hasta yatağı motoru hareketli olduğu için, yatağın her noktasını hareket ettirir. Hasta bu titreşimleri bedeninin bütün noktalarında hisseder. Hasta doğru nefes alıp vermeye başlar. Akciğerlere düzenli olarak oksijen girer ve bu sayede kan dolaşımı gerçekleşir. Vücut içerisinde pıhtı atımı önlenmiş olur. Motor sistemi yatağın yönünün değiştirilmesine destek olur. Örneğin iğne yapılacak hastanın sağa ya da sola dönmesi gerekiyor ise, kumandanın tek bir tuşuna basılarak motor harekete geçer.
Hasta Yatağı Motorunun Günlük Temizliği
Motor içinde çeşitli adaptör devreleri bulunuyor. Devre devamlı olarak çalışır halde olduğu için tozlanma oluşması normaldir. Elektrik süpürgesi veya herhangi bir vakumlama cihazı ile içindeki toz motora zarar vermeden alınabilir. Çeşitli kondansatörler ve ısı miktarları motorun çalışma performansını azaltabiliyor ya da arttırabiliyor. Motorun dış temizliği alkol içermeyen bir madde ile silinebilir. Bu şekilde dış yüzeyde zarar görmemiş olur. Genel olarak devre temizlendikten sonra motordan ses gelip gelmediği kontrol edilmelidir. Çünkü temizlik esnasında devrelerden kaza sonucu bir tanesinin zarar görmesi kısa devre yaratır. Bunun sonucunda ise olumsuz bir sonuç olarak motor yanabilir.

Dual Motorlu Hasta Yatakları
Hasta Yatağı Motoru Satın Almak
Hasta yatağının kullanımı hastalığın çeşidine göre farklılık gösteriyor. Felçli bir hasta ömür boyu yatağa bağımlı olarak zaman geçirir. Bu nedenle hasta yatağı motoruna ömür boyu ihtiyaç vardır. Hasta yakınları hasta yatağı motoru satın alma seçeneklerinden yararlanabilirler. Fakat hasta yatağını uzun süre kullanmak istemeyen kişiler ise devamlı olarak motor değiştirmek zorunda kalmazlar. Hasta yatağı motoru tamiri motor kullanım süresini uzatır. Yeni bir motor almak yerine tamir ederek kişiye ekonomik açıdan katkı sağlar. Düzenli olarak yapılan kontroller hasta yatağı motorunun ömrünü uzatır. Motor sistemsel olarak aurası yüksektir. Yatağın hareket kapasitesi ile çalışma hızı doğru orantılıdır. Birçok hasta motor sayesinde hareket edebilme imkânına sahiptir.
Motorun Kısa Devre Oluşturmasını Önlemek
Motor içinde küçük su haznesi bulunuyor. Hasta yatağı motoru tamiri esnasında su dökülür ve yenisi değiştirilir. Ardından motorun izole edilmesi de gerekiyor. Motorun içinde herhangi bir toz kalınması istenmiyor ise motor temizleme spreyi alınabilir. Motorun hızlı çalışması için az miktarda yağ atılabilir Hafif nem içeren bir bez yardımı ile de dezenfekte edilir. Motorun yan kısmında bulunan plastik bölümü için plastik parlatıcıları bulunuyor. Parlatıcı satın alarak temizlik işlemi tamamlanabilir. Motor temizliği bittiği zaman motorun iç ve dış yüzeyi kuruyana kadar bekletilmelidir. Kuruma işleminden sonra motor sistemi elektrik ile temas halinde olabilir. Tamir edilen motor artık eskisi gibi çalışmaya devam eder. Hasta yataklarının motor tamiri konusunda ihtiyacınız var ise firmamızdan hizmet alabilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!