Hasta Yatağı Nasıl Sökülür

Hasta yatakları aparatlardan meydana gelir. Aparatlar sayesinde kolay bir şekilde sökülüp takılabilir. Dayanıklı malzemelerden yapıldığı için, kurulumu da kısa bir zaman dilimi içerisinde gerçekleşir. İçerisinde birçok vida bulunuyor. Parçalara ayırma sırasında önce büyük vidaları sökülür. Diğer vidalar ise yatağın içerisinde kalabilir. Günümüzde birçok hasta yatağı modeli bulunuyor. Modeline göre, kurulum şekilleri değişiklik gösterebiliyor. Örneğin havalı hasta yatağı elektrik ve motor etkileşimi sayesinde çalışır. Elektrik ile bağlantısı kesilir ise içerisindeki hava akımı bir süreliğine durur. Yatağın içerisindeki hava dışarıya boşaldığı zaman, ikiye katlanabilir. Ahşap hasta yataklarının ise iki yanında korkulukları bulunuyor. Hasta yatağı nasıl sökülür konusunda aşamalar öğrenildikten sonra, pratik olarak yatak sökme işlemi tamamlanır.

İçindekiler

Fonksiyonel Havalı Yataklar

Yatağın en az 2 motor gücü bulunuyor. 5000 Newton gücü sayesinde, hastayı taşıyabilir. Başlık ve ayak kısımları, istenildiği zaman temizlenebilir ve aynı zamanda da çıkarılabilir. Yatağın yüksekliği yaklaşık olarak 45 cm’den oluşuyor. Ensel boyu 90 cm olup, normal boy uzunluğu ise 190 cm’dir. Hijyenin sağlanması için fırın boyadan yapılmıştır.  Yatağın pratik bir şekilde hareket ettirilebilmesi için yönünü değiştiren tekerleri bulunuyor. Tekerler metal içerikli olup, dış kısmı yumuşak plastik yapı ile desteklenmiştir. Yatak istenildiği zaman farklı bir konuma taşınabilir. Tekerler 360 derece her yöne dönüş sağladığı için, hasta bakıcılarına kolaylık sağlıyor.

Fonksiyonel Havalı Yataklar

Fonksiyonel Havalı Yataklar

Yatağın Sıvı Geçirmeyen Yapısı

Hasta yataklarının dış yüzeyi sıvı geçirmiyor. Temizlik esnasında yatağın deterjan ya da su ile etkileşim kurması yatağa zarar vermez. Temizlik işlemi bittikten sonra kuruyana kadar beklenilmelidir. Özellikle gerek idrar olsun gerekse de kan olsun, yatağın içerisine geçiş yapmaz. Yatakta leke bulunmadığı için, istenildiği zaman silerek leke çıkarılabilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde, hastanın konforlu ve sağlıklı bir zaman geçirebilmesi amaçlanmıştır. Hava geçiren ve her zaman yıkanabilen fermuarlı kılıfı bulunuyor. Yatağın iki tarafındaki korkuluklar çıkarılıp, kaynar su ile yıkanabilir. Gün içerisinde şilte,çarşaf ve kılıfları yıkanmalı ve yenisi ile değiştirilmelidir.

Pozisyon Değiştiren Yataklar

Baş kısmının, ayak ucu bölümünün, yükseklik ayarının yapılabilmesi için uzaktan kumandaya ihtiyaç vardır.  Üzerinde bulunan hastalar için, tutunma kolları bulunuyor. Hasta yatağının başlık kısımda 5 adet serum asmak için bölüm bulunuyor. 6 parça şeklinde nakli yapılır ve aralarında en ağır olan parçası 40 kilogram ağırlığındadır. Bu özelliğinin olmasının birçok avantajı vardır. Örneğin dar odaların bulunduğu alanlarda, nakil işleminin olması gereken kısımlarda kolayca taşınabilir. Ağır olmaması monte edilebilme süresini kısaltır.

Anti Bakteriyel Hasta Yatağı

Yatak yapım sırasında, insan sağlığına zararlı olmayan malzemeler kullanılır. Aynı zamanda terlemesini önlemek için başlık kısmında havalandırma delikleri bulunuyor. Yatağın yapısında ahşap malzemeler vardır. Hasta psikolojik açıdan yatağı gördüğü zaman, kendisini hastanede ortamında hissetmez.  Yaklaşık 38 cm aralığa kadar yatak platform olarak yere yakın mesafelere yakınlaştırılabilir. Buradaki amaç, sağlık açısından bedenini yönetemeyen kişinin düşmesi ya da atlaması riski önlenmektir. Yatağın 118 cm’ye kadar yükseltilme imkânı da vardır. Hasta ile ilgilenebilmek daha da kolay bir hal alır. Her hastanın rahat ettiği bir pozisyon aralığı vardır. Bu sayede pozisyon aralığı sağlanır.

Antibakteriyel Hasta Yatakları

Antibakteriyel Hasta Yatakları

Yatağın Beden Sağlığına Katkısı

Hasta yatakları ortopedik olduğu için, bedenin sağlığını koruyor. Merkezi sinir sistemi,omurilik,baş,bel,akciğer görevlerini yerine getiriyor. Hasta gece ve gündüz düzenli uyuyor. Bu sayede gece 4.00’terem uykusunda salgılanan hormonel sıvıdan faydalanabiliyor. Hasta yatağının ağırlık merkezinin bulunduğu kısımda yumuşak veya sertlik ayarları bulunuyor. Hastanın rahat ettiği yatak pozisyonu ayarlanabilir. Hasta yatağı nasıl sökülür şeklinde kişinin kafasında soru işareti olabilir. Aparat kısımları olduğu için söküm işlemi kolaydır.

Yatağın Güvenlik Ayarları

Yatağın uzaktan kumanda ile çalışması, başkaları tarafından kullanılmasına neden olabilir. Manüel özelliğe sahip olan yatağın, güvenlik kilidi bulunuyor. Gerekli tuşlara basılarak, güvenlik sağlanabilir. Hasta yatağı nasıl sökülür hakkında bilgi sahibi olmak, yatağın kurulumu için önemlidir. Yatak zarar görmeden uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Yatakta yükseklik veya alçaklık oranının olması, hastanın tek başına ayakta kalabilmesine destek oluyor.

Hasta Yatağı Almak

Hasta yataklarına duyulan ihtiyaç, kişiden kişiye değişebilir. Demans yani bunama hastası her gününü unutur. Zamanla yatakta kalkmayı ve oturmayı da unutacaktır. Bu nedenle de medikal hasta yatakları sayesinde temel ihtiyaçları karşılanabilir. Hasta yatağını uzun süre kullanmak isteyen kişiler satın alabilir. Hasta yatağı nasıl sökülür bilgisi dahilinde yataklar bir yerden başka bir alana taşınabilir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir