Konfor sağlayan hastane yatakları

Ayarlanabilir yataklar, hasta yatağı olarak da adlandırılan tıbbi yataklar, yatan hastalar veya özel bakıma ihtiyacı olan diğer hastalar için tasarlanmış yataklardır. Bu yataklar, yükseklik ayarlı şilte, mafsallı baza, korkuluk veya tırabzan gibi belirli özelliklere veya avantajlara sahip oldukları için hem hastanın konforunu ve refahını hem de sağlık personelinin ergonomisini sağlar.

Hastane yatağı” terimleri, mobilyanın kendisini ifade etse de, genellikle mevcut yatak sayısı ile ölçüldüğü için, bir sağlık merkezindeki mevcut kapasite veya alanı ifade etmek için de kullanılır.

Tıbbi Yatak Seçme Kriterleri Nelerdir?

Medikal yatak seçimi iki temel kritere göre yapılmalıdır: Yatağın kullanılacağı kurum veya sağlık biriminin tipi ve hangi hasta için tasarlanacağı. Tıbbi yataklar farklı kuruluşlarda veya sağlık birimlerinde kullanılabilir:

  • Evde yardım, bakım evleri, yoğun bakım, uzun vadeli bakım.
  • Farklı hasta tipleri için özel yataklar bulunmaktadır:
  • Yaşlılar veya hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler: geriatrik yataklar
  • Fazla kilolu insanlar: bariatrik yataklar
  • Hamile: doğum yatakları
  • Çocuklar: pediatrik yataklar
Tıbbi yatak çeşitleri

Tıbbi yatak çeşitleri

Hastane Yatakları için Mevcut Seçenekler Nelerdir?

Hastaların ve sağlık personelinin konforunu artırmak, hasta naklini kolaylaştırmak, güvenliği sağlamak ve bunun gibi özellikler hastane yataklarında kullanılır. Bakım türüne ve yatağın amaçlandığı hastaya bağlı olarak seçilebilecek ana seçenekler vardır. Hasta yatağı modelleri ile hasta konforu; Rahatlık sağlarken hastanın doğru pozisyonda olmasını sağlamak için birkaç önemli husus vardır. Yatak çerçevesinin bölümlerinin sayısı; Olası eğim seçenekleri: Trendelenburg, ters Trendelenburg, oturma pozisyonu, vb. Bacak kaldırma mekanizmasının varlığı. Yatak yüksekliği: örneğin, çok alçak bir yatak hastanın özerkliğini kolaylaştırabilir. Sağlık çalışanları ve bakıcılar için ergonomi: Sağlık çalışanları ve bakıcıların rahatlığı da çok önemlidir. Çalışmanızı daha ergonomik hale getiren birkaç seçenek vardır:

  • Normalde elektrikle ayarlanabilen sırtlıklı yatak
  • Yüksekliği ayarlanabilir yatak, genellikle elektrikle kontrol edilir
  • Tartı sistemli yatak
  • Bütünleşmiş depolama alanlarına sahip yataklar

Yatağın taşıma kolaylığı: Yataklar, hastaların bir hastanenin farklı hizmetleri arasında taşınmasını kolaylaştıran çeşitli bileşenlere sahip olabilir. Örneğin: Tekerlekli yatak; Tekerlekleri kilitlemek ve kilidini açmak için her iki tarafta pedal yatağı; Motorlu hareketli yatak. Hasta güvenliği: Yataklar, hasta güvenliğini artırmak ve düşmeleri önlemek için tasarlanmış çeşitli özelliklere sahip olabilir. Örneğin: Çıkarılabilir yan korkuluklar; Hasta yatakta değilse sağlık personelini uyaran alarm sistemi; Ciddi düşmeleri önlemek için çok alçak yatak; Hastayı uyarmak için bir düğme vasıtasıyla yatağın yatay konuma getirilmesini sağlayan CPR modu.

Hasta yatağı fiyatları modele ve özelliklerine göre değişiklik gösterecektir. Örneğin manuel yataklar elektrikli yataklardan daha ucuzdur ve sık sık pozisyon değiştirmesi gerekmeyen hastalar için uygundur. Yarı elektrikli yataklar, kullanım kolaylığı ve fiyat arasında bir uzlaşma olabilir. Yatalak bir hastanın refahı, aile ve bakıcılar için bir öncelik olmalıdır. Yaşlılarda, yaralılarda veya mutlak dinlenme gerektiren patolojilerde hasta konforunu garanti eden terapötik uygulamalarla konforu artırabilecek çeşitli anatomik pozisyonlar ve yatak özellikleri mevcuttur.

Hasta Pozisyonu Değişiklikleri Neden Önemlidir?

Pozisyon değişiklikleri, kendi başına yapamayan bir kişinin anatomisini harekete geçirmek için günlük olarak yapılması gereken aktivite ve egzersizlerdir. Bu sayede sadece konforunuzu sağlamak mümkün olmakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel, duygusal ve biyolojik birçok faydası vardır. Temas bölgelerinde kan dolaşımını iyileştirir: bacaklar, kalçalar, sırt. Rahatlık ve dinlenme sağlar. Basınç ülseri olasılığını önleyin ve/veya azaltır. Eklemlerde iltihaplanma ve çabadan kaçınılır. Mukusun hareket etmesine ve çıkarılmasına yardımcı olur. Ruh halini güçlendirir. Vücudun tabaka ile doğrudan teması ve basıncı ile kanın tıkanmasını önler. Yatalak hastanın pozisyon değişiklikleri birbirini tamamladığı için kişinin daha rahat hareket etmesini sağlar.

Boru Tipi Pozisyon Veren Havalı Yatak

Boru Tipi Pozisyon Veren Havalı Yatak

Evde Bakım Tıbbi Yatağı Nasıl Seçilir?

Evde bakım yatakları, hastane yataklarından farklı özellik ve işlevselliğe sahip olabilir. Bu alanlarda hasta konforunun yanı sıra istenirse yatağın estetik görünümüne de özel önem verilebilir. Evde bakım yatağı satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken ana kriterler şunlardır: Kullanım kolaylığı: Güç tabanı artikülasyonu, geriye yatırma, hızlı bırakma, vb. yatağın günlük olarak kullanımını kolaylaştırmak gibi bazı özellikler vardır. Modülerlik: Başlıklar, kolayca çıkarılabilir vb. bir model seçebilirsiniz.

Estetik: Bu tip yatak üreticileri, ahşap gibi çok çeşitli tasarımlar ve yüzeyler sunar, böylece odanın tarzına uyan bir model seçebilirsiniz. Boyutlar: Tek kişilik veya çift kişilik yatak seçebilirsiniz. Boyutları dikkate almak çok önemlidir, asıl şey yatağın uzunluğunun hastanın boyundan daha büyük olmasıdır.

Tıbbi Bir Yatak için Ne Tür Yatak Seçilmeli?

Tıbbi bir yatak için bir yatak seçerken esneklik, kalınlık, yıkama kolaylığı veya basınç ülseri önleme gibi dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır. Esneklik: Şilte, eklemli tabanın hareketlerine uyum sağlayacak kadar esnek olmalıdır. Kalınlık: Hasta konforu büyük ölçüde yatağın kalınlığına bağlı olacaktır. Hastanın günde 12 saatten fazla yatakta kalması gerekiyorsa, daha kalın ve daha rahat bir yatağa yatırım yapılması tercih edilir. Yıkama: şiltenin yıkanması kolay olmalıdır. Üriner inkontinansı olan kişiler için antimikrobiyal örtülü bir yatak şarttır. Ayrıca su geçirmez ve leke tutmaz bir yatak ve örtü seçmeniz önerilir.

Basınç ülseri önleyici: Basınç ülseri riskini azaltan bazı şilteler vardır. Bunlar viskoelastik veya pnömatik olabilir. Viskoelastik yataklar, ağırlığı eşit olarak dağıtır ve vücudun farklı bölgelerindeki ağırlık ve basınç değişikliklerine uyum sağlayarak yatak yaralarının oluşmasını engeller. Pnömatik (veya havalı) şilteler, şilte içindeki hava basıncını otomatik olarak düzenleyen bir pompa veya kompresör kullanır.

Elektrik motorlu, baş ve ayak hareketi sağlayan hasta karyolası ve hasta yatağı kiralama hizmetleri için firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir