Havalı Yatak Çeşitleri

Hava yatağı hastayı serin ve kuru tutar çünkü nem ve ısı doku hasarı üzerinde artan bir etkiye sahiptir. Yataktan kalkabilecek hastalar da düşünüldüğünde bu konu hasta yakınlarının da endişesini uyandırmaktadır. Hastaların ağırlığını eşit olarak dağıtır. Hava yastığının yüzeyindeki köpük desteği bu olasılığı ortadan kaldırır.

Hastanın konforunu optimize etmek için, hasta yatak kiralamazsa, yatağın basıncının tespit edilebilmesi için LED ve sesli alarm fonksiyonunun kullanılması en iyisidir. Fermuarlı yatak örtüsünün kapitone dikişli kumaş ile kaplanması, su geçirmez ve makinede yıkanabilir olması hastanın sağlık ve konforunu sağlamak için olumlu bir özelliktir. Havalı yatak kullanımı hasta konforunu artırmak, ventilasyonu sürdürmek ve iyileşme sürecini hızlandırmak için uzun süre yatağa bağlı olan hastaların hasta yatağı satın alması gerekebilir.

Pompa kapatılır ve yatak hava geçirmezdir, böylece hasta aynı hava yastığı üzerinde uyumaya devam eder. Elektrik kesintisi, hastanın yakınlarını bir alarmla uyaracaktır. Hastane yatağı kiralamaya karar verirseniz, sterilize bir yatak alacağınızı ve hasta için gerekli sıhhi koşulları sağlayacağınızı bilmelisiniz.

Havalı Yatak Özellikleri Nelerdir?

Havalı yatak A + b sistemi çalışması, hava dağıtımı ve konumlandırma fonksiyonları aynı anda çalışabilir. 1 + 1 kullanıldığında yatak basıncının düşmesi engellenebilir. Ağırlık merkezi ile temas halinde olan 6 ünite egzoz yapabilme özelliğine sahiptir. Panel üzerindeki talep üzerine baskı minimumdur.

Maksimum ayar yapılabilir. Gerekirse konumlandırma işlevi açılıp kapatılabilir. Alt ve Statik ihtiyaçlara göre ayarlanabilir. Elektrik kesintisi durumunda alarm sistemi olacaktır. Kaldırma kapasitesi 230 kg’dır. 24 saat konumlandırma işlevi, hava yatağının en büyük özelliğidir. Havalı yatak kullanımı açısından  motoru sessiz çalışıyor. Panel üzerinde sertlik ve basınç ayarları verilmektedir. Hava yastığı koruyucusu, fermuarlı poliüretan sıvı, nefes alabilir. Silinebilme özelliğine sahiptir. 90 derecede yıkanabilir.

İki yıl boyunca imalat hatası olmayacağı garantilidir. Acil kapatma düğmesi mevcuttur. Bakteri filtresi var. Hava yatağımızın en büyük özelliği konumlandırma kabiliyetidir. Konumu kapatabilir ve sistemi kapatabilir, ardından sabit bir hava yastığına dönüştürebilirsiniz. Gerekirse konumlandırma işlevi açılıp kapatılabilir. Acil kapatma düğmesi mevcuttur. Acil durum sigortası sağlayın. Bu durumda otomatik sigorta düşecektir. Bu yataklarda  bakteri filtresi yer almaktadır.

Havalı yatak modelleri

Havalı yatak modelleri

Havalı Yatak Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hava yatağı alırken öncelikle hastanın kilosu dikkate alınmalıdır. Yatak seçimi hastanın kilosuna göre yapılmalıdır. Yatabilen yataklar olarak bilinen hava yatakları, hareketsiz hastaları yerleştirme ve yatağa temas eden vücut kısımlarına masaj yapma eğiliminde olan yataklara tercih edilmelidir. Henüz basınç ülseri olmayan hastalar için yara önleyici etkisi olan modeller tercih edilmelidir.

Acil bir durumda yataktaki hava kolaylıkla dışarı atılmalıdır. Kalp masajı gerektiğinde yataktaki havanın bir an önce dışarı atılması ve masaja uygun hale getirilmesi önemlidir. Sık sık uzanması gereken hastalarda terleme genellikle yarayı hızlandırır. Bu nedenle yaraları önlemek için terlemeyi önleyici bir model seçmek doğrudur.

Elektrikli hava yastığı, hastanın daha kolay konumlandırılmasını sağlar. Bu nedenle hastayı farklı pozisyonlarda zorlamayacak şekilde elektrik modeli tercih edilmelidir. Hava yatağında dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise sırt ve sırt ağrılarına neden olmamasıdır.

Hastaların rahat dinlenmesi için daha ergonomik bir model şarttır. Hava yastığındaki hava kanalının patlaması durumunda, Havalı yatak kullanımı bakımından daha yüksek maliyetlerden kaçınmak için yalnızca alanın değiştirilebilmesi önemlidir. Ayrıca şilte üzerine yerleştirilen yatak örtüsünün çevre hijyenini sağlamak için kolay çıkarılıp temizlenebilir olması gerekmektedir.

Havalı Yatak Nedir?

Hava yastıkları, basınç ülseri veya yatma yaraları olarak tanımlanan hastalıkları tedavi etmek için kullanılan tıbbi ürünlerden biri gibi görünmektedir. Uzun süre aynı pozisyonda olan hastaların yarayı görmesini engellemek en iyisidir. Hava yatağı  kan dolaşımını hızlandırır ve uygulanan basıncı aynı noktaya dağıtır, böylece önleyici bir rol oynar. Ayrıca terlemeyi yavaşlatmak yara oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Havalı Yatak Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde farklı amaçlar için kullanılabilen birçok hava yastığı türü bulunmaktadır ve her hava yastığının kendine özgü farklı işlevleri vardır. Hareketsiz hastalar için yataklardan, sırt ve bel ağrısını engelleyen yataklara kadar farklı modellerden bahsedebilirsiniz. A + B + C tipi hava yatakları genellikle hastaları sırt ve sırt ağrılarından koruyabilen şilteler şeklinde üretilmektedir. Ayrıca bu tip bir yatakta oksijen uzun süre hastanın vücudunda eşit olarak dağılır. Hava yatağının başka bir biçimi, borulu hava yatağıdır.

Ergonomik bir yapıya sahip, doğal masaj etkisine sahip, sırt ve bel ağrılarını engelleyecek gözenekleri var. Özel bir ayar sistemi yardımı ile basınç istenilen ağırlığa ayarlanabilir. Başka bir hava yatağı türü de baklava  desenli bir yataktır. Baklava görünümlü hava yastığı, A + B 8 cm hava yastığı modeline göre daha üstün fonksiyonlara sahip olan ve doğal masaj etkisine de sahip olan, kabarcık dilim hava yastığı olarak tasarlanmıştır. Genellikle 12 saatten fazla yatması gereken hastalar için kullanılır. Ayrıca henüz basınç ülseri oluşmamış ve yara oluşumunu önleyici etkisi olan hastalar için tercih edilmektedir.

Havalı Yatak Ne İçin Kullanılmaktadır?

Hastaların rahat bir şekilde dinlenmesi hastalıkları tedavi etmek için oldukça etkilidir. Yeterli uykusu olan hastalar daha çabuk iyileşir. Ağrı ve ağrı kesici, hastayı psikolojik olarak daha iyi hissettirir. Hava yatağını hastanın tedavisini ve psikolojisini azaltarak tasarlıyoruz. Hareket kabiliyeti kısıtlı, ağır travma ve ameliyatı olan kişiler için hava yastıkları kullanılmalıdır. Hava yastığı, hastanın gece boyunca kesintisiz uyumasına izin vererek hava sirkülâsyonu sağlar. Havalı Yatak Kullanımı faydası bakımından kan dolaşımını normal seviyeye çıkararak fiziksel yorgunluğun giderilmesine yardımcı olur. Hava yatağı çeşitleri arasında hastanın vücuduna en az baskı yapan yataktır. Böylelikle hastalarda basınç ülseri oluşumu minimuma indirilmiştir. Hava yolu, basınç ülserlerinin tedavisinde etkili bir rol oynar.

Havalı Yatağın Yararları Nelerdir?

Kan dolaşımını iyileştirin: Borudaki hava hastanın kan dolaşımını normal seviyeye yükseltir. Basınç tahliyesi sağlayın. Yatakta yatan kişinin duruşunu değiştirmesine yardımcı olma işlevi ile basınç noktasını değiştirir. Hastanın aynı yerinde basınç olmadığı için yara oluşmaz.  Alternatif basınç noktaları bakımından hastaların rahat hareket etmesini sağlayan, ağrı ve ağrıyı önleyen medikal yatak olan hava yatağı. Çünkü kateter genişleyip düştükçe hasta üzerindeki basınç noktası değişir.  Düşük hava kaybı teknolojisi açısından hava çıkışına izin veren hava delikli şilteler üretmek için en son teknolojiyi kullanıyoruz. Hava kaçağı hastayı serin tutabilir ve uyurken kendini iyi hissedebilir. Hava kaçağı yatak yaralarını önleyebilir.  Sahip oldukları işlevler, yatakta yatan hastaların bakımına yardımcı olacaktır. Hasta yatağı kiralama yöntemi ile havalı yatak da kiralayabilirsiniz.

Havalı Yatak Kurulumu Nasıldır?

Hava yataklarımızın montajı kolaydır. Motoru yatağa entegre ettikten sonra yatağı havayla doldurmak birkaç dakika sürer. Kısa sürede hazırlanıp kullanılabilmesi hava yastığının seçilmesinin sebebidir. En son yatak teknolojisi ile birleştirildiğinde hava yastığının kullanımı daha kolay ve daha rahattır. Hava yastığı içindeki sistem, yara oluşumunu engelleyerek rahatlık sağlamak için gerektiğinde kaldırılabilir.

Havalı Yatak Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Hava akımının etkisiyle şişirilebilir yatak haline geldiği şişirilebilir yatağın adından anlaşılmaktadır. Bunun için pompa yardımı ile çalışır. Bu rulman pompalarını herhangi bir teknik veya düzenli bakım yapmadan kuru halde tuttuğunuz sürece herhangi bir problem olmayacaktır. Uzun süre rahatlıkla kullanmanıza olanak sağlar.

Kendi sabit pompası ile bir kişi hava yatağını rahatça şişirebilir, kullanıma hazırlayabilir ve tekrar nakliye için indirebilir. Hava yastığının şiltesi vardır. Öncelikle bu tür bir yatak kullanmalı ve antibakteriyel özelliklerini vurgulamalısınız. Havalı Yatak Kullanımı adına bu yatakların hastanın kilosuna göre ayarlanabilen fonksiyonları vardır. Hastanın ağırlığı ile orantılı olarak evresine göre şişirilebilir.

Bu cihazı düzenli olarak çalıştırırken, yatağın belirli bölgelerindeki havayı emerek hastanın vücudunun belirli bölgelerine masaj işlevinden faydalanabiliriz. Hava yatağı su geçirmezdir. Ancak kimyasal reaksiyonlardan veya maddelerden uzak tutulması için özen gösterilmelidir. Elbette bu yataklar elektrikli bileşenlerle çalıştığı için güvenlik açısından herhangi bir sorun ya da tehlikeye neden olmayacaktır. Elektromanyetik alanlardan etkilenmediğini de açıklayabiliriz.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir